2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
kissgabor.transindex.ro

BETŰKET SZÉPEN SORBAN

Erdélyi magyar független sajtó

Kiss Gábor utolsó frissítés: 10:30 GMT +2, 2012. június 14.

(Rendezői utasítás: a címet hitetlenkedve fogadjuk.) A függetlenség, az igen, az a megoldás, mind a politikában, mind az egyházban, mind a közéletben, jó esetben még a zuhanyzóban is.


Rendezői utasítás - a címet hitetlenkedve fogadjuk.

Írni kéne. Érzi ezt az ember, ha kell, ha nem, néha jön, néha kevésbé, de ott van az a belső, megállást parancsoló fék, hogy mégsem. Nem szabad. Néha azonban megszólal valami, hogy legalább egy kis kriti... (Belső, megállást parancsoló fék válasza) Csak semmi kritika, sem egyházi, se társadalmi, csak semmi kétértelműség, vagy egyértelműség, csak szépen végezd a munkád, akkor nem lesz semmi bajod, senki sem néz rád ferde szemmel, senki, még a következő vezetőség sem fog megszidni, de még csak megdicsérni sem, nem dicsérjük és nem kritizáljuk a zeremdéeszt, sem az éemenpét, az empépéről meg aztán vagy semmit, vagy jót, de inkább semmit, mert nem lehet állást foglalni, a függetlenség, az igen, az a megoldás, mind a politikában, mind az egyházban, mind a közéletben, jó esetben még a zuhanyzóban is.

Na de egy kis építő kri...
(Belső, megállást parancsoló fék ellentmondást nem tűrő válasza) Nincs építés. Se kritika. Se építő, se leépítő, az már a kormány politikája, leépítő kritika mellé elbocsátó szép üzenet, siránkozás, könnyes búcsú, majd fagyos tüntetés, inkább mondj le, ha már tisztséget töltesz be, még a végén ellened is tüntetni fognak, főleg, ha kritikát akarsz írni, még a végén megmondják, hogy ejnye-bejnye, nem elég, hogy vezető, még kritizál is, biztos főkritikusnak vették fel annakidején, még az is lehet, hogy titokban valaki pénzeli, és akkor elkezdik találgatni, hogy ki, és ha olyat írsz, akkor ilyenek fognak majd szidni, ha ilyet írsz, akkor olyanok fognak a sárga földig lehordani, és persze pártkatona leszel, mert ezt kritizáltad, de pártkatona leszel akkor is, ha azt kritizáltad, sőt, ha ezt is, meg amazt is kritizálod, akkor is pártkatona leszel, csak éppen középszerű, azt meg nem szabad, csak semmi középszerű, mindig a legtöbbet, a legjobbat kell kihozni, persze az adott körülményeknek megfelelően, a magyar ábécé betűit szépen sorrendben, nem csak úgy egymás után dobáljuk őket, no meg az alany és az állítmány misztériumát is tudni kéne a sok iskola és tanulás után, ja, hogy a misztériumot nem ismered, és mégis mit csináltál három évig?

A közösség érdeké... (Belső, megállást parancsoló fék ellentmondást nem tűrő, már-már ideges válasza) Nincs érdek, semmilyen, nem érdekből írunk, csak érdekeset, színes híreket, meg szép tudósításokat szép kulturális eseményekről, meg aztán persze ügyes kis faluriportokat, és aztán van elég téma, amit meg kell írni, nincs irónia, csak olcsó humor, nincs vélemény, csak közvélemény, csak semmi bántó, szép képek, amin sokan vannak, csak dicséret és dicsőség, és mindenekfelett: objektíven.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!